OPLEIDINGEN & TRAININGEN

Hieronder een kleine greep uit de meest voorkomende algemene opleidingen en trainingen welke wij aanbieden. Staat uw gewenste opleiding of training er niet bij? Dat kan kloppen. Ons aanbod is zeer divers en bestaat momenteel uit zo'n kleine 50 verschillende soorten. Neem gerust contact met ons op, grote kans dat wij uw aanvraag wel in ons aanbod hebben. 

Algemeen Aanbod


 • Diploma Eerste Hulp
 • Module Evenementenhulpverlener
 • Reanimatie + AED bij Volwassenen
 • Reanimatie + AED bij Kinderen & Baby's
 • Stop de Bloeding - Red een Leven
 • Eerste Hulp aan Kinderen & Baby's
 • Eerste Hulp bij Drank- & Drugsongevallen
 • Eerste Hulp bij Sportongevallen
 • Eerste Hulp bij Wandelletsel
 • Jeugd Eerste Hulp
 • + nog diverse andere opleidingen & trainingen

Bedrijfsoplossingen


 • Bedrijfshulpverlening
 • BHV voor de ZZP
 • BHV voor de Kinderopvang
 • Ploegleider BHV
 • Hoofd BHV
 • Eerste Levensreddende Handelingen
 • Diverse nascholingen voor Code 95
 • Eerste Hulp aan Kinderen & Baby's (Wet IKK-proof)
 • Zwemmend Redden voor Zwembaden / Open Water / Strand
 • Eerste Hulp bij Waterongevallen
 • Tactical Combat Casualty Care (TCCC)
 • Tactical Emergency Casualty Care (TECC)
 • (c)ABCDE-protocol | M.A.R.C.H.-protocol   
 • + nog een heel scala aan branche- / bedrijfsspecifieke trainingen

Waarom is het volgen van een eerstehulpcursus zo belangrijk?

Velen weten niet wat ze moeten doen als iemand ineens onwel wordt. Of een flinke verwonding oploopt. Of dat iemand ineens stopt met ademhalen. Daarnaast kan er altijd een beginnende brand ontstaat of moet zelfs het gebouw ontruimd worden. Direct handelen kan van levensbelang zijn. Maar ook bewustwording van wat de mogelijkheden zijn of wat juist de beperkingen zijn. Daarom is het van belang om zo veel mogelijk hierop voor te bereiden. Voor bedrijven met minimaal 1 medewerker is het zelfs verplicht om medewerkers aan te stellen die deze hulpverlening kunnen opstarten. Uiteraard kunnen we niet alle ongevallen voorkomen, maar we kunnen ons wel zo goed mogelijk voorbereiden voor het geval dat.


Is het moeilijk? Dat valt reuze mee! Onze instructeurs zullen er in ieder geval alles aan doen om u de kennis en vaardigheden eigen te maken om te kunnen handelen. Er zijn diverse mogelijkheden op dit gebied. Wilt u graag de basis weten? Of gaat u toch liever een stuk de verdieping in bij een bepaald onderwerp? Wat u ook kiest, elke opleiding of training wordt afgesloten met een erkend certificaat of diploma. Ook hierin heeft u de keuze of u een onafhankelijk examen wilt doen of toch liever competentiegericht onderwijs wilt volgen.

Trainingslocatie

Er zijn diverse mogelijkheden qua locatie. Bedrijfsspecifieke trainingen geven we graag bij u op locatie. Zo kunnen we de handelingen en procedures ook beoefenen zoals in een echte situatie. Is die mogelijkheid er niet, heeft u een klein groepje of bent u alleen? Dan is het ook mogelijk naar ons opleidings- en trainingscentrum in Ruinen te komen. In overleg zijn zelfs 1op1-cursussen aan huis een optie.

Voor de zwembadgerelateerde opleidingen en trainingen is het sowieso belangrijk om de praktijk te oefenen in het betreffende zwembad waar ook gewerkt wordt en dus ook het examen in afgenomen wordt, in verband met de indeling, opzet en vooral diepte van het bad. 

Scenariotraining

Een veel gehoorde term. Wat houdt dit in? Om goede hulpverlening te kunnen doen is het van belang te trainen onder de omstandigheden waarin je ook werkt. Je kunt niet alle situaties nabootsen die je kan tegenkomen, maar competenties als anticiperen en improviseren kunnen wel levensreddend zijn. De realiteit is soms niet te verzinnen, maar het gebeurt. Hoe kun je in de praktijk hulp verlenen als je nooit realistisch geoefend hebt? Ons vaardigheidsonderwijs combineren wij bij voorkeur (dus niet verplicht!) met realistische scenariotraining, met af en toe een buitensporig scenario. Alleen dan kunnen we de hulpverleners prikkelen om ook in de praktijk de juiste hulpverlening toe te kunnen passen. De training doen we dan ook het liefst op uw eigen locatie om zo bedrijfsspecifieke casuïstiek te kunnen trainen. Dit alles in combinatie met lotusslachtoffer(s).

SMINK's Academy

Veel van onze opleidingen en trainingen kunnen voorbereid worden middels onze online Academy. Een soort van e-learning waarmee de basis al vooraf doorgenomen kan worden. Of juist als naslagwerk kan dienen. De Academy bevat zowel theorie als filmpjes van de handelingen.

Daarnaast kunt u onze medewerkers ook tegenkomen in de e-learnings van collega-opleiders. In opdracht van hen spelen wij dan de filmpjes in, zetten een ongeval in scène of grimeren wij verwondingen voor foto's.

Overige bedrijfsoplossingen

Totale ontzorging op het gebied van veiligheid. Dat is wat wij te bieden hebben voor bedrijven. Niet alleen het verzorgen van opleidingen en trainingen, maar ook de inrichting van uw pand met eerstehulp- en/of blusmiddelen. Het verzorgen van een toolbox-meetings, ontruimingsoefeningen, workshops of het opstellen van een bedrijfsnoodplan, RI&E et cetera. Bij SMINK kunnen wij deze zorg u volledig uit handen nemen.

Wij hebben bewust geen webshop. Gezien de spanningen in de wereld fluctueren de prijzen en levertijden enorm. Mocht u interesse hebben in bepaalde producten dan kunnen wij u op aanvraag een passend aanbod doen met de op dat moment geldende prijzen en levertijden.

Instructeur of lotusslachtoffer nodig?

Veel van onze medewerkers zijn ook beschikbaar om voor andere opdrachtgevers een specifieke opdracht te doen. Dus zoekt u enkel een instructeur? Of een lotusslachtoffer voor uw eigen training of ontruimingsoefening? Vraag ons gerust om de mogelijkheden. Heeft u specifieke wensen qua ervaring en kenmerken? Geen probleem, wij snappen dat sommige opdrachten nu eenmaal vragen om specifieke personen.

CRKBO

Wij hebben instructeurs die geregistreerd staan in het CRKBO-register. Dit houdt in dat wij in sommige gevallen (indien uw organisatie en de opleiding aan de eisen voldoen) btw-vrij kunnen factureren. Dit kan voordelig zijn wanneer u niet btw-plichtig bent.

ZORGVERZEKERING

Wanneer u een aanvullende zorgverzekering heeft dan kan het maar zo zijn dat uw zorgverzekering (een deel van) de cursus vergoed wanneer deze op naam gefactureerd wordt. Soms wel tot 750 euro in totaal.

Informeer hiervoor bij uw eigen zorgverzekering.

OPEN INSCHRIJVING

De meeste opleidingen en trainingen zijn op verzoek. Af en toe hebben we ze ook op basis van 'open inschrijving'. Deze worden gepubliceerd op onze socials. Maar uiteraard kunt u uw interesse ook via de mail aangeven, dan nodigen wij u (vrijblijvend) uit zodra er iets gepland wordt.