SMINK

Medische Dienstverlening

Bedrijfsoplossingen

Wij kunnen uw onderneming of instelling op het gebied van veiligheid geheel ontzorgen. Dat houdt in dat wij naast opleiding & training ook kunnen zorgen voor andere zaken zoals het opstellen van het bedrijfsnoodplan, RI&E en organiseren en uitvoeren van ontruimingsoefeningen.  

 

Hieronder een kleine greep uit ons opleidingsaanbod:


BHV - BEDRIJFSHULPVERLENING

Het is bij 1 werknemer al verplicht om BHV binnen uw bedrijf te hebben. Het goed opleiden van personeel is van levensbelang om te kunnen handelen bij calamiteiten! Onze instructeurs hebben ruime ervaring opgedaan in de praktijk en zijn erg gedreven om u en uw medewerkers gedegen voor te bereiden op een noodgeval. Geleerd wordt acuut levensreddend handelen, reanimatie + AED, brandbestrijding, ontruiming, communicatie en alarmering. Deze opleiding kan zowel met als zonder E-learning. Indien gewenst kan dit ook met NIBHV-certificering.

 

ELH - EERSTE LEVENSREDDENDE HANDELINGEN

Speciaal voor medewerkers voor wie brandbestrijding & ontruiming wellicht wat minder van toepassing is maar voor wie het wel van belang is dat men weet hoe men eerste hulp moet verlenen is de ELH-opleiding wellicht een optie. Hierbij valt te denken aan medewerkers die onderweg zijn (bijv. monteurs) of medewerkers die op locaties werken die afgelegen zijn of moeilijk te bereiken zijn. Juist dan is het van belang dat je je de eerste minuten of misschien wel uren moet kunnen redden in geval van een medische noodsituatie. In 1 dag (basis) of 1 dagdeel (herhaling) worden de belangrijkste levensreddende handelingen behandeld en geoefend.

 

ONTRUIMINGSOEFENINGEN

Voor grote bedrijven of bepaalde instellingen is het vaak verplicht om minimaal 1 keer per jaar een ontruimingsoefening te houden. Wij helpen u graag met de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van de ontruimingsoefening. Grote of kleine oefening, met of zonder lotusslachtoffers, bij ons is veel mogelijk.

 

TOOLBOX EERSTE HULP

Een Toolbox is een vorm van werkoverleg waarin arbeidsveiligheid centraal staat (voor VCA-certificatie zijn deze zelfs verplicht). Wij kunnen een Toolbox-meeting voor u organiseren die speciaal is gericht op eerstehulp-verlening. In overleg worden een aantal onderwerpen uitgediept en besproken met uw medewerkers. Na afloop ontvangt u van ons een verslag met hetgeen behandeld is en welke eventuele aanbevelingen vanuit de medewerkers gewenst zijn.

 

NASCHOLING EHBO CODE 95

Ons opleidingsinstituut is gecertificeerd door CCV/CBR voor het behouden van Code 95 voor beroepschauffeurs, betreft de nascholing EHBO. Deze wordt op aanvraag gegeven. 

 

VCA - Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers

Met onze opleidingen wordt u zeer goed voorbereid op de diverse VCA-examens waarmee u het (verplichte) certificaat kunt behalen. Dit certificaat is nodig om elke dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan. Wij leiden zowel grote bedrijven en ZZP'ers op! Neem gerust contact met ons op voor advies welke opleiding voor u of uw onderneming van toepassing is.

 

EERSTE HULP AAN KINDEREN & BABY'S

Voor (aankomende) gastouders en andere kinderopvang is het door de overheid verplicht gesteld (Wet IKK) dat medewerkers een erkend  diploma 'Eerste Hulp aan Kinderen & Baby's' hebben. Zelfs bij 1 cursist geven wij deze cursus al zodat u snel aan de slag kunt in de kinderopvang! 

Voor gastouderbureaus kunnen wij een gezamenlijke jaarlijkse herhalingscursus verzorgen voor alle bij hun aangesloten gastouders. Hiervoor geldt een voordelig cursustarief.

 

ZWEMMEND REDDEN VOOR ZWEMBADEN

Speciaal voor toezichthouders en lifeguards in zwembaden kunnen wij de door de overheid verplichte cursus 'Zwemmend Redden voor Zwembaden' aanbieden. Een van onze gelicentieerde examinatoren (door Reddingsbrigade Nederland) komt graag bij u op locatie om uw medewerkers op te leiden.


OVERIGE OPLEIDINGEN

Naast bovenstaande bieden wij nog een heel scala aan branchegerelateerde opleidingen cq. cursussen. Neem hiervoor contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het kan voor komen dat bovenstaande opleidingen niet geheel voldoen aan de wensen van uw bedrijf of instelling. In overleg maken wij dan een geheel nieuwe les c.q. opleiding, specifiek toegepast op de gewenste situatie. Ondanks dat dit maatwerk is hoeft dit per se veel duurder te zijn. Wanneer u uw wensen doorgeeft dan kunnen wij u daar vooraf een prijsopgave voor doen.


CURSUSLOCATIE

Wij zijn werkzaam door heel Nederland, en soms ook in het buitenland. Bedrijfsopleidingen worden bij voorkeur incompany gegeven maar kan op een van onze trainingslocaties in Ruinen of Zwartsluis. In overleg zou het ook op een externe locatie kunnen. In het kader van ondersteuning van plaatselijke initiatieven bevelen wij graag een plaatselijke dorpshuis of iets dergelijks aan.


Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!