SMINK

Medische Dienstverlening

Bedrijfsopleidingen

Naast algemene opleidingen en cursussen geven wij ook opleidingen specifiek gericht op bedrijven en instellingen. Eigenlijk is geen van onze opleidingen echt standaard. Voor elke opdrachtgever passen wij ons lesplan zo aan dat de inhoud van de opleiding herkenbaar en toepasbaar is voor de betreffende doelgroep.

 

Sinds 2018 is het zelfs mogelijk om uw buitenlandse medewerkers door ons op te laten leiden. Hiervoor maken wij gebruik van een tolk tijdens de praktijklessen. Tevens bedenken wij voor gevorderden vaak casussen binnen het bedrijf en/of instelling, of wordt in overleg gebruik gemaakt van lotusslachtoffer(s). Uiteraard voldoen deze opleidingen dan nog steeds aan de gestelde eindtermen. Hieronder een kleine greep uit ons aanbod:

 

BHV - BEDRIJFSHULPVERLENING

Het is vaak verplicht om één of meerdere BHV'ers binnen uw bedrijf te hebben. Wij kunnen deze opleiding voor uw onderneming verzorgen. Onze instructeurs hebben ruime ervaring opgedaan in de praktijk en zijn erg gedreven om u en uw medewerkers gedegen voor te bereiden op een noodgeval. Deze opleiding kan zowel met als zonder E-learning.

 

 

ELH - EERSTE LEVENSREDDENDE HANDELINGEN

Speciaal voor medewerkers voor wie brandbestrijding & ontruiming wellicht wat minder van toepassing is maar voor wie het wel van belang is dat men weet hoe men eerste hulp moet verlenen is de ELH-opleiding wellicht een optie. Hierbij valt te denken aan medewerkers die onderweg zijn (bijv. monteurs) of medewerkers die op locaties werken die wat afgelegener of moeilijker te bereiken zijn. Juist dan is het van belang dat je je de eerste minuten of misschien wel uren moet kunnen redden in geval van een medische noodsituatie. In 1 dag (basis) of 1 dagdeel (herhaling) worden de belangrijkste levensreddende handelingen behandeld en geoefend.

 

ONTRUIMINGSOEFENINGEN

Voor grote bedrijven of bepaalde instellingen is het vaak verplicht om minimaal 1 keer per jaar een ontruimingsoefening te houden. Wij helpen u graag met de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van de ontruimingsoefening. Grote of kleine oefening, met of zonder lotusslachtoffers, bij ons is veel mogelijk.

 

 

TOOLBOX EERSTE HULP

Een Toolbox is een vorm van werkoverleg waarin arbeidsveiligheid centraal staat (voor VCA-certificatie zijn deze zelfs verplicht). Wij kunnen een Toolbox-meeting voor u organiseren die speciaal is gericht op eerstehulp-verlening. In overleg worden een aantal onderwerpen uitgediept en besproken met uw medewerkers. Na afloop ontvangt u van ons een verslag met hetgeen behandeld is en welke eventuele aanbevelingen vanuit de medewerkers gewenst zijn.

 

NASCHOLING EHBO CODE 95

Ons opleidingsinstituut is gecertificeerd door CCV/CBR voor het behouden van Code 95 voor beroepschauffeurs, betreft de nascholing EHBO. Deze wordt op aanvraag gegeven. 

 

VCA - Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers

Met onze opleidingen wordt u zeer goed voorbereid op de diverse VCA-examens waarmee u het (verplichte) certificaat kunt behalen. Dit certificaat is nodig om elke dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan. Wij leiden zowel grote bedrijven alsook ZZP'ers op! Neem gerust contact met ons op voor advies welke opleiding voor u of uw onderneming van toepassing is.

 

EERSTE HULP AAN KINDEREN & BABY'S

Voor (aankomende) gastouders en andere kinderopvang is het door de overheid verplicht gesteld (Wet IKK) dat medewerkers een diploma 'Eerste Hulp aan Kinderen & Baby's' hebben. Zelfs bij 1 cursist geven wij deze cursus al zodat u snel aan de slag kunt in de kinderopvang!

 

ZWEMMEND REDDEN VOOR ZWEMBADEN

Speciaal voor toezichthouders en lifeguards in zwembaden kunnen wij de door de overheid verplichte cursus 'Zwemmend Redden voor Zwembaden' aanbieden. Onze gelicentieerde examinator (door Reddingsbrigade Nederland) komt graag bij u op locatie om uw medewerkers op te leiden.

==> Voor zwemlesaanbieders is het nu ook mogelijk een gelicentieerd examinator bij ons in te huren voor het afnemen van diplomazwemmen conform het Zwem-ABC van Nationale Raad Zwemveiligheid (voorheen Nationaal Platform Zwembaden | NRZ). 

 

OVERIGE OPLEIDINGEN

Naast bovenstaande bieden wij nog een heel scala aan branchegerelateerde opleidingen cq. cursussen. Neem hiervoor contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het kan voor komen dat bovenstaande opleidingen niet geheel voldoen aan de wensen van uw bedrijf of instelling. In overleg maken wij dan een geheel nieuwe les c.q. opleiding, specifiek toegepast op de gewenste situatie. Ondanks dat dit maatwerk is hoeft dit per se veel duurder te zijn. Wanneer u uw wensen doorgeeft dan kunnen wij u daar vooraf een prijsopgave voor doen.


CURSUSLOCATIE

Wij zijn werkzaam door heel Nederland, en soms ook in het buitenland. Bedrijfsopleidingen worden vaak incompany gegeven maar kan op onze eigen trainingslocatie in Ruinen of Zwartsluis. In overleg zou het ook op een externe locatie kunnen. In het kader van ondersteuning van plaatselijke initiatieven bevelen wij graag een plaatselijke dorpshuis o.i.d. aan.


Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!